Restauranggäster välkomna till Solvalla
På fredag står Solvalla värd för lunchtävlingarna. Då kommer Bistron att hålla öppet – både för hästägare och övrig publik.
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya direktiv som möjliggör för travbanor att hålla sina restauranger öppna under tävlingsdagar. Solvallas vd Jörgen Forsberg flaggade under förra veckan för att öppna upp för restauranggäster på lunchtävlingarna fredagen den 9 oktober. Nu står det klart att så blir fallet. Solvalla kommer att ha Bistron öppen.
– Det här har vi längtat efter. Framförallt är det riktigt roligt att äntligen kunna välkomna hästägarna tillbaka till banan, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg i ett pressmeddelande.
Samtliga svenska travbanor har sedan i mitten av mars klassificerats som arbetsplatser. De nya direktiven från regeringen och Folkhälsomyndigheten gäller från och med 8 oktober.
Solvalla skriver vidare att antalet platser är begränsade och att det inte finns möjlighet till drop in utan att biljetter köps via banans hemsida. Första dygnet efter att startlistorna till tävlingarna är klara har hästägare förtur, efter det fylls platserna upp med övrig publik.
Läs också
Läs också
Läs också
Ämnen i artikeln
Så jobbar Travronden med journalistik
Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.