Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppssöndagen – vi satte betyg

Foto: TR BILD
Niclas Andersson betygsätter samtliga lopp under elitloppssöndagen. Foto: TR BILD

BROMMA. Vem var den riktiga vinnaren? Vem skrällde? Och fanns det någon besvikelse?
Travrondens Niclas Andersson satte betyg på varje lopp under elitloppssöndagen.

Publicerad:

Elitloppshelgen 2024

  • Betyg: Fyra av fem.
  • Sportsliga höjdarna: Fem av fem.

På lördagen Izoard Vedaquais, på söndagen Horsy Dream.

  • Vädret: Fem av fem.

Svensk försommar från sin allra bästa sida.

  • Stämningen: Fyra av fem.

Inte lika mycket folk som under rekordåren, för 20-25 år sedan. Men väldigt starkt arrangemang, socialt fenomenalt, med enormt mycket glada och optimistiska människor. Återigen imponerade “vi” på omvärlden.

  • Men…: Två av fem.

…363 dagar kvar till nästa gång. Känns väldigt länge.

Lopp 13: Amatöreliten

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Inget ont om amatörlopp på elitloppsdagen. Men ligger man sist så gör man. Efter att partyt liksom är över. Det här var en ganska så ihålig avslutning, inte samma fart som i alla andra lopp - och inte så många åskådare kvar. Ändå roligt för amatörerna att få sin lilla plats i solen, förstås.

  • Vinnaren: Tre av fem.

Spets och slut från innerspåret, för i sammanhanget ganska så rutinerade Niclas Benzon, bakom Björn Goop-hästen 1 The Lion. 1.12,7 ingen tokig segertid för en häst med under 300.000 kronor på kontot.

Lopp 12: Lärlingseliten

  • Kvaliteten på loppet: Fyra av fem.

Under 1.10 som segertid, i ett lärlingslopp, med motsvarande bronsdivisionshästar… det är verkligen travsport av absolut högsta karat.

  • Vinnaren: Fem av fem.

Här var det vältränat… Gocciadoro satte 7 Dana Ek i händerna på Dante Koljgjini. Att det var i särklass bästa hästen i loppet måste de båda två ha varit bergsäkra på. Dante åkte direkt fram i dödens. Väl där låg han cool och väntade helt enkelt på att alla de andra skulle springa sig trötta, i det stenhårda tempot. Vilket var just vad som hände. Sen bara åkte Dante och Dana ifrån övriga gänget. Hur lätt som helst. Utan minsta tecken på mjölksyra. En imponerande power-seger.

  • Men… : Fem av fem.

  …det går ändå inte att sluta prata om Horsy Dream! My god!

Lopp 11: Elitloppet, final

  • Kvaliteten på loppet: Fem av fem.

En mycket bra elitloppsfinal. Tidernas snabbaste, med bred marginal – 1,08,0 ! Monsun-duellen som alla pratat om i förväg kom av sig helt. I stället blev det en fenomenal uppvisning av en helt annan, väldigt överlägsen, häst – och kusk.

  • Vinnaren:  Fem av fem.

För drygt ett år sedan var 3 Horsy Dream favorit i Prix d'Amérique. Sen dess har det gått lite upp-och-ner i karriären… men hästen har aldrig slutat utvecklas. Nu peakar han i livet! Underbar redan i försöket, fullständigt outstanding i finalen. Lekande lätt seger. Och kusken… Éric Raffin har alltså vunnit fyra lopp på Solvalla denna elitloppsdag – varav ett till och med i monté, för att verkligen understryka sin mångsidighet och ruggiga känsla för hästar. Frankrikes tredje raka elitloppsseger. Detta var kanske fransosernas mest imponerande vinnare någonsin här (ursäkta Idéal du Gazeau).

  • Skrällen: Fyra av fem.

Daniel Wäjerstens första deltagande i Elitloppet. Och vilken superstart! “Hockeyhästen” 7 Borups Victory (med bl a Mats Sundin som delägare) har matchats relativt försiktigt, fram tills nu. Men detta var ett rungande genombrott, i den översta världseliten! Oerhört vassa avslutningar i både försök och final. Kan aldrig mer “smyga under radarn”, som hittills…!

  • Sveriges nye superstar: Tre av fem.

Briljant taktiskt drag av Daniel Redén i spårlottningen, när han öppnade för startkanonen 5 Denver Gio innanför sig, så att hans fynd från yttre rymden, 6 Francesco Zet, och Örjan Kihlström på enklast möjliga sätt skulle kunna glida fram och överta ledningen. Så långt gick också den lysande planen hem. Francesco dundrade ensam på i 1,08-tempo där framme, och ja… hemmapubliken började le lite lätt. Men så kom en annan “alien” (som Redén kallat Francesco för) farande. Och den var inte bara från en annan planet - utan en annan galax. Trea i försöket och fyra i finalen var inte vad många spekulerat i och hoppats på för Francesco Zet. Efter 18 raka segrar och en enorm hype, ramlade han nu ner på jorden igen. Jag ger ändå hästen godkänt. Det är trots allt ett rejält kliv från juniorlaget till världseliten för seniorer. Spännande att följa Francesco Zets fortsatta utveckling. Det kan finnas en eller flera växlar till att lägga i, så småningom – när han får vänja sig lite mer, vid den här typen av omgivning.

  • Titelförsvararen: Två av fem.

Inte i närheten av fjolårets utstrålning på 1 Hohneck. Långsam som en lus från start, ock skänkte bort en massa meter. Gick sedan för all del rejält, under andra halvan av loppet, från 800 meter kvar och hela vägen in i mål. Men då var det redan för sent. Inte haft någon riktig form på länge, och inte vunnit lopp på över ett halvår. Orimligt och alldeles för hårt betrodd i förväg.

  • Fjolårstvåan: Tre av fem.

2 Go On Boy lysande i försöket, och vi vet att detta är en grym spurtare. I finalen följde han med i rygg på vinnarens attack. Hade aldrig kunnat slå den -  men utan den lite oväntade galoppen i sista sväng, är det möjligt att Go On Boy kunnat vara tvåa i Elitloppet - precis som ifjol. Höll nog egentligen samma nivå i år.

  • Stallskriket: Ett av fem.

Väldigt många – och inte minst Per Nordström själv – varnade hela veckan för 8 Önas Prince. Men det stämde illa för det ekipaget i både försök och final. Positionerna krånglade. I heatet fick han backas sist invändigt och lyckades med några centimeters marginal nypa sista finalplatsen, före Joviality. Väl i finalen blev det ännu mer fel. Per Nordström chansade på att ladda framåt, och frivilligt ta dödens. Det funkade inte alls. Blev alldeles för hårt upplägg. Därifrån blev Önas Prince tidigt ett rundningsmärke, och över upploppet joggade han uppgivet i mål, som klart sist av de felfria. Mötte för hårt motstånd – men hade heller ingen “klaff”, som man brukar säga.

  • Kuskprestationen: Fem av fem.

5 Denver Gio är ingen häst för segerstrid på elitloppsnivå. Men Björn Goop lyckades med två absolut maxade, mästerliga styrningar, att få den här Gocciadoro-produkten att bli trea i såväl försöket som finalen - och tjäna över 1,3 miljoner kronor till ägarna. På något sätt lite grann i skymundan, ändå. Väl kämpat av hästen - och grymt kört av Björn.

Mest anonyma finalisten: Två av fem.

 4 Capital Mail skrällde sig till en andraplats i “det struliga försöket”. I finalen var det betydligt hårdare tag och tuffare emot. Långsam ut, och kom aldrig in i loppet, över huvud taget.

Lopp 10: Fyraåringseliten

  • Kvaliteten på loppet: Fyra av fem.

Fyraåringseliten är en stark klassiker. Tung titel, och imponerande halv mille i förstapris. Tre tungt hypade favoriter skulle göra upp om det här. Men plötsligt slank en jätteskräll ut ur vinnarhålet. Uppfriskande!

  • Vinnaren: Fyra av fem.

Bra dag för Norge. Lysande styrning bakom 1 Devilish Hill av Magnus Teien Gundersen, som satt iskall och väntade i vinnarhålet. Två av tungviktarna, 2 Holcombe Zet och 10 Expo Wise As, pucklade på varann där framme, med hög självbild. Det verkade Erik Adielsson profitera på, med 4 Crown. Men just när Erik satt sig till rätta och börjat koppla på seger-smajlet, så ramlade norrbaggen ut ur hålet – och pang, så förändrades hela scenariot.

  • Nu, hör-ni: Fem av fem.

…är det dags! 

Lopp 9: Treåringseliten

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Ett av ytterst få lopp i helgen som blivit uppullat mitt i. Rask öppning under 1.10, men sen fick Johan Untersteiner med 2 Far Wise As dämpa till 1.14,2 första varvet. Nästan som ett vanligt vardagslopp brukar kunna se ut. Det hjälpte dock inte ledaren. För till slut gick det då istället vansinnigt fort - och den nya tempoväxlingen hade inte Far Wise As i sig.

  • Duellen: Fyra av fem.

Riktigt rafflande tvåhästarskamp till slut, mellan de båda som legat först i andraspår. Örjan Kihlström tidigast aktiv med 3 Fellow Wise As, och kunde i kraft av det hålla undan för 8 Feldenkrais Pal. Båda två jättebra. Imponerande av treåriga ston att redan nu kunna gå under 1.12,5, full väg.

  • Väntan: Fem av fem.

Snart final… härlig känsla! Svårt att fokusera 100 procent fullt ut – i snacket och i tanken och kanske också i texterna – på loppen som ligger mellan försöken och finalen i själva Elitloppet!

Lopp 8: Fyraåringseliten för ston

  • Kvaliteten på loppet: Tre av fem.

Överpace innebär nästan alltid händelserika lopp, och roligt för publiken. Inte alldeles ovanligt under elitloppshelgen, att det gasas friskt från många håll. Blir gärna så, när nästan alla hästar är toppindivider i knallform – och kuskarna är fulla av förhoppningar och självförtroende.

  • Vinnaren: Fyra av fem.

Många utländska vinnare idag. Här ännu en. 7 Ester Degli Dei ett makalöst fyraårigt sto. Tolv starter i livet nu – elva segrar och en andraplats! Perfekt utveckling på loppet, för hennes del. Stenhårt tempo där framme, fick gå med i ryggar hela vägen – och segern såg klar ut hela sista halvvarvet, även om hon inte var först förrän den sista biten.

  • Skrällen: Tre av fem

Italienskan 8 Eteria (Ulf Ohlsson kör, Reijo tränar), åttondespår och 36 gånger pengarna, första barfota, flög fram, till andraplatsen.

  • Taktikbytet: Ett av fem

9 Karaboudjan har vunnit tre raka. Här provade Adrian Kolgjini att överraska motståndarna med en annan strategi – genom att ge sig iväg tidigt och forcera bestämt till spets. Men 1.08,8 blev för tufft för hästen. Tomt i början av upploppet. 

  • Nästa-gång-are:  Fyra av fem.

2 Gigi Hanover visade en egenskap som ingen annan i fältet – att hon kan lägga två rejäla speeder under ett och samma lopp. Wäjerstens knallhårda USA-import snabbstartade till spets, släppte efter 500 – och hade sen en rejäl rökare kvar till slut också, som tapper trea. Andra starten på svensk mark. Kommer att bli nyttig framöver.

Lopp 7: Elitloppet, försök 2

  • Kvaliteten på loppet: Fyra av fem.

Ett bättre försök, visade det sig. Och alla tungviktarna gick vidare. Sen är det ganska svårbedömt vilka av finalisterna som har mest kräm kvar till finalen.

  • Vinnaren: Fem av fem.

En “håll-käften-prestation” av 4 Horsy Dream. Den här gamla Prix d'Amérique-favoriten har rykte om sig att vara en visslande spurtkanon. Men här och nu visade han imponerande mångsidighet, genom att krossa ledaren från dödens, och även svara upp mot alla som smugit med i ryggar bakom honom.

  • Titelförsvararen: Fyra av fem.

2 Hohneck togs lugnt till tredje utvändigt, och fick sen “dra tåget” i tredjespår. På så vis ett ganska tufft lopp, men bottnades nog trots allt inte. Det kan fortfarande gå.

  • Supertalangen: Fyra av fem.

Här sprack sviten. Efter 18 raka segrar, fick 5 Francesco Zet nöja sig med en tredjeplats. Men frågan är om Örjan körde för fullt? Tussarna fick sitta kvar i öronen, och nog såg det ut som om Örjan där och då redan hade finalen i tankarna. Francesco hade flera snabbare hästar invändigt i starten, och fick därmed positionstrubbel i början. Hamnade långt ner i kön, i andraspår. Därifrån kändes det som att Örjan Kihlström bara inriktade sig på att bevaka att han på säkerhet skulle glida in bland de tre-fyra bästa. Kanske inte så imponerande, vid första anblicken – men detta kändes ändå som en taktisk försöksinsats, som kan bädda för något större om ett par timmar.

  • Skrällen: Tre av fem.

Då har vi nöjet att välkomna Daniel Wäjersten till en elitloppsfinal! Positionstorsk med 7 Borups Victory, och fick backa sig sist utvändigt, låååångt ifrån täten. Men avslutningen var sylvass, lite grann i skymundan. 

Besvikelsen: Ett av fem.

1 Decision Maker satte färg på loppet, genom rejäl laddning från start, och spets i stadig 1.09-fart. Men när de andra började köra var hon chanslös. Elitloppet ett snäpp för hög nivå, för den här annars jättefina hästen.

Resten: Ett av fem.

Galopp i slutfasen som slagna för 1 Hustle Rain och 8 Bengurion Jet. Anonym närvaro mitt inne i fältet av 3 Gaspar de Brion.

Lopp 6: Elitloppet, försök 1

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Något av ett antiklimax. Känns som att “tidernas bästa elitlopp” krackelerade redan i första försöket. “Fel” hästar försvann direkt – och “fel” hästar tog de finaste placeringarna.

  • Vinnaren: Fyra av fem.

Att 3 Go On Boy är en av världens spurtare, visste vi alla i förväg. Men att han skulle bli så ensam på plan till slut, när alla förgrundsfigurer hade kommit bort, på olika sätt - det hade knappast någon kunnat räkna ut. 1.08,7 strålande segertid – och för Go On Boys del var det inte utsålt i och med det. Störtskön seger, med finalkrafter sparade.

  • Skrällen: Tre av fem.

50-oddsaren 5 Capital Mail bet sig fast så gott han kunde i ryggen på segraren och spurtkanonen Go On Boy. Men italienarna får ursäkta – detta var väl kanske inte någon finalist som publiken längtade efter.

  • Bäst på plan: Fyra av fem.

8 Idao de Tillard, ändå. Man fick kalla kårar och luftproblem, vid galoppen på väg in i första sväng. Den franske kejsaren tappade allt. Att han trots allt lyckades jobba sig ifatt fältet – och kanske-kanske till och med fastna med lite krafter kvar – var en otrolig prestation. Men tyvärr-tyvärr - borta!

  • Besvikelsen: Ett av fem.

Folkets häst, den lille kusinen från landet, 7 A Fair Day, var i princip aldrig med i Elitloppet. Jättegunga direkt. Nu tillbaka till sin eriksgata bland gulddivisioner och halvstora sommarlopp runtom i landet. Kalmarsundspokalen en mer passande nästa uppgift.

  • …och en besvikelse till: Ett av fem.

Den gamle mästaren, 2 Don Fanucci Zet. Sist i mål (om vi räknar bort A Fair Day). Blev less i dödens. Inte riktigt som i fornstora dagar, trots allt.

  • Kampen om sista finalplatsen: Tre av fem.

Tajt mellan 4 Joviality och 6 Önas Prince. Båda kördes sent, väldigt sent, och slogs om att hinna dit till fjärdeplatsen. Per Nordström “vann” den matchen, med den udda elitloppstaktiken att backa ner sig själv sist invändigt.

  • Kusk- och lägesuppvisningen: Fyra av fem.

Björn Goop har varit med förr. Från spår ett, vet han hur ett elitloppsförsök ska köras. Pang till spets bara, när många andra tvekade för en sekund. 1 Denver Gio var kanske inte tredje bästa hästen i loppet – men kusken körde bäst av alla.

Lopp 5: Elitkampen

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Elitkampen alltid en höjdare. Fast i år kanske mest på ren tradition – och på att det var ett öppet och spelvänligt lopp. Däremot står väl egentligen ingen av årets deltagare just nu på toppen av sin karriär – alla har nog varit bättre vid något tidigare tillfälle.

  • Vinnaren: . Tre av fem.

Fin prestation av Norge-ettan. Kusken Tom Erik Solberg gav 10 Tangen Bork en kanonstart från bakspår, rakt igenom till ett perfekt andra par utvändigt. Förivrade sig sedan aldrig, utan utnyttjade både sin och hästens rutin å styrka, till att så där segsäkert måtta in segern och plocka ner titelförsvarande favoriten 2 Evartti. 1.18,6 förstås en bra segertid – men fortfarande, sisådär 20 år senare, är kallbloden kvar på, ungefär, Järvsöfaks-tider. När kommer kallblodens nästa spränga-gränserna-monster?

  • Kvinnokvoten: Ett av fem.

Bland varmbloden dyker det då och då upp ett eller annat supersto, som kan tvåla till även de bästa hingstarna. Men hos kallbloden – som utgår från råstyrka, som huvudegenskap - är det svårare. Inte så ofta ston ens tar en plats i Elitkampen. Inget fel på 5 Stjärnblomster. Hon livar absolut upp kallblodstoppen. Men att spöa alla tuffa elithingstar på en gång… där går gränsen. Här räckte inte Stjärnblomster till.

  • Besvikelsen: Ett av fem. Eller fem av fem…?

4 Grislefaksen G.L. och Öystein Tjomsland var andrahandsfavorit. Men här startade de utan någon tydlig matchplan – för egen del. Åkte fram i dödens utanpå favoriten Evartti, och var aldrig nära att ta spets – och tröttnade sedan rejält redan på väg in i sista sväng. Men… samtidigt öppnade Öystein med den styrningen upp loppet för sin andrahäst i loppet – Tangen Bork, som satt i andra utvändigt, och helt klart gynnades av att ledaren Evartti fick en del massage utifrån av Grislefaksen. En torsk för Grislefaksen – men en seger för stallet!

Lopp 4: Treåringseliten för ston

  • Kvaliteten på loppet: Ett av fem.

Bara ojämna och tunna lopp hittills i dag. Här var det unga orutinerade ston, treåringar, och prestationerna var svajiga. Topptrion okej, resten inte.

  • Vinnaren: Tre av fem.

Elitloppsdag. Nu är det allvar. Éric Raffin igen. Redan andra segerdefileringen. Det här är de stora loppens man! Hästen, 10 Oriana Boko, avslutade bra, och visade vinnarskalle – men vann väl också lite i brist på vass konkurrens. 

  • Besvikelsen: Två av fem.

Alessandro Gocciadoro skulle ha två överlägsna hästar . Det stämde inte. Storfavoriten 4 Filadonna fick bestämma i spets, men skrynklade ändå ihop sig i slutstriden (hygglig som tvåa). Hans andrahäst, 2 Unica S.L.M, hade aldrig fått stryk, efter fyra starter. Örjan i sulkyn nu, fick överta spetsen, sedan perfekt med i vinnarhålet bakom storfavoriten och tillika stallkamraten. Ändå utan chans att följa, som trött femma i mål. Stötte på en ny nivå idag. Och klarade inte riktigt det höga tempot.

  • Bortkörningen: Ett av fem.

Italienaren Antonio di Nardo ska vara med i Elitloppet snart (5 Capital Mail i lopp 6, första försöksheatet). Hur det nu ska gå? Di Nardo har svarat för ett par usla styrningar hittills. Först med 11 Denzel Washington, i lopp 2 (diskad, galopp) – och här öppnade han 1.06,6 med en 99-oddsare (5 Charma), som sedan stapplade i mål, en mil ifrån de andra. Mycket tveksamt om det är elitloppsstandard på den här kusken.

Lopp 3: Montéeliten

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Fyra hästar var bra, tre diskades för galopp – och de övriga tre var för dåliga och räckte inte. Segrarens råkvalitet förhindrar en betygsetta. Monté är en travdisciplin där vi svenskar är praktikanter.

  • Vinnaren: Fyra av fem.

Éric Raffin och monté… därmed var väl egentligen saken klar, redan när programmet kom ut. Med 6 Vaprio blåste han ifrån hela bunten, absolut outstanding. För fjärde gången tangerades rekordtiden i det här loppet – 1.09,8.

  • Ägaren: Fem av fem.

Vinnande hästens ägare väckte – för de som kände igen honom – såklart också en viss uppståndelse, i och runt vinnarcirkeln: Serbiska basketproffset Nikola Jokic, 29, mäktiga 2,11 lång och 113 kilo tung, och för dagen iförd vit t-shirt och lila mjukisbyxor. Till vardags är han superstar i NBA-laget Denver Nuggets – och en stor fan av europeiskt och svenskt trav. Segerchecken på 300 000 kronor var kanske inte den största kicken för Jokic. Hans nuvarande kontrakt – som gäller från 2022 fram till 2028 – är värt motsvarande 2,7 m-i-l-j-a-r-d-e-r kronor… det vill säga att hans lön ligger på en bit över en miljon – om dagen!

  • Besvikelsen: Ett av fem.

2 Milliondollarrhyme. En tioårig hedersvalack med karriären bakom sig. Montédebuten hintade inte om någon ny specialgren att briljera i, sådär i elfte timmen. Premiären resulterade i galopp.

Lopp 2: Johnny Karlssons lopp

  • Kvaliteten på loppet: Två av fem.

Vinnaren strålande – övriga bleka. Samtliga de tre mest spelade hoppade bort sig.

  • Vinnaren: Fem av fem.

Pang – världsrekord direkt, 1.11,2 på lång distans, i första “riktiga” loppet under årets elitloppsdag. Hemmaekipage med finsk touch; Jorma Kontio/Katja Melkko. 14 It's Peppertime avvaktade långt nere i kön, medan de gasade på rejält där framme. Sista varvet vände man fullständigt på steken. Alla i närheten av täten stannade – och Jorma tassade med i tredjespår, för att suga sig ifatt och slutligen flyga förbi alla andra, i ööööverlägsen stil. Det kommer att gå fort i loppen på Valla i dag!

  • Skrällen: Tre av fem.

12 Draupner och Jesper Rydberg var ingen av elitloppsdagens på förhand mest omtalade ekipage. Men tvåa i mål här, lååångt före resten.

  • Besvikelsen: Ett av fem.

Besynnerligt många galopper på betrodda hästar. Bland andra andrahandaren 6 Kaxig In, direkt i starten, tredjehandaren 10 Jikken, oförklarligt mitt i loppet, och favoriten 15 Imperatur Am, trött inne på upploppet (som klar trea). Och flera andra till, som inte kunde hålla ordning på benen. Allt detta urholkade loppet.

Lopp 1: Speedrace

  • Kvaliteten på loppet: Tre av fem.

En rolig tävlingsform. Även om den sällan lockar några hästar från översta eliten. Kul i alla fall att lite annorlunda egenskaper kan lyftas fram och premieras ibland.

  • Vinnaren:  Fem av fem.

För mindre än ett dygn sedan låg han på banan, i kaos, efter en krasch i Harper Hanovers lopp. 19 timmar senare inledde Mats E Djuse, fullt fräsch och rak i ryggen, elitloppsdagen med en totalt överlägsen seger i det klassiska speedracet, där han brakade iväg de 640 meterna på ruskiga tiden 1.04,4 – med 22-oddsaren Krakas. Ett åttaårigt sto vars svindlande tvärspeedighet var i förväg okänd för de flesta av oss på publikplats. 

  • Besvikelsen: Ett av fem.

Gamle hedershingsten Diamanten, elva år, med överlägsna meriter och nästan nio miljoner kronor på kontot, och som alltid med Björn Goop i vagnen, spelades till klar favorit – men syntes aldrig med minsta lilla finalchans. Sist i sitt försök. Karriären närmar sig slutet. 

  • Brödrakampen: Fyra av fem.

Magnus och Mats, Mats och Magnus, med och mot varann, överallt, hela tiden. Prestige sedan barndomen. Nu på världsnivå. I första försöksheatet tryckte storebror Mats (med lågt betrodde 3 Krakas) sin lillebror Magnus (bakom favoriten 2 Readly Lavec) i galopp, efter en oväntat aggressiv press från utsidan.

  • Felanmäld: Ett av fem.

6 Leandro Boko, med Jonas Andreas Ås. Helt ospelade (999), totalt okända, och fullständigt överlägset sist i sitt heat. Hur hamnade det ekipaget här?

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.