Alessandro Gocciadoro hade hästarna i ordning under elitloppshelgen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det här året blev han helgens man med sensationella sju segrar.
Totalt körde han in 4,6 miljoner kronor.
– Helt fantastiskt, säger han.

Publicerad:

Tonen sattes redan i lopp två på fredagen när stallets första starthäst för helgen, Diva Ek, vann. Den avslutades med att deras sista starthäst, Dana Ek, styrdes in av Dante Kolgjini i lärlingsloppet på söndagen – en oerhörd prestation.

Däremellan flöt det på ohyggligt bra. Han vann dubbla Sweden Cup-försök, Breeers Course-final och montéeliten. När han själv åkte dit på linjen i bronsdivisionens final var det stallkamraten Celiaz, lotsad av Santtu Raitala, som vann.

Penningstinna pallplatser

Andra- och tredjeplatserna gick inte heller av för hackor. Det blev silver och brons i Sweden Cup och Björn Goop körde Denver Gio till en tredjeplats i Elitloppet – värd 1.250.000 kronor.

Totalt körde stallet in 4.641.500 kronor under helgen. Något firande blir det dock inte.

– En fantastisk helg men jag är fruktansvärt trött nu och i morgon är det tävlingar i Turin, säger Gocciadoro.

211 centimeter lång, Nikola Jokic. Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

Under söndagen var basketstjärnan, Nikola Jokic, ofta vid italienarens sida. Jokic är hästägare i Gocciadoros stall och ett stort fan av travsporten men var inte så sugen på att göra intervjuer.

– Inte i dag, sade han vänligt men bestämt till Travronden.

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.