Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Swagger tog tredje raka på topptid

Drömstarten på 2021 fortsätter för Sandra Eriksson och Swagger. Under onsdagen ordnade ekipaget ytterligare en seger.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Swagger och Sandra Eriksson ordnade tredje raka segern. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Första gången över kort distans med bilstart för Swagger (e. Zola Boko). Hur det gick för Sandra Erikssons adept på Bergsåker? Den femårige valacken stack till ledningen och var smått överlägsen på nya rekordet 1.11,1a/1640 meter.

– Jag tror inte att jag fattar att det här precis hände. Jag tränar hästen själv, jag har fött upp honom och så är han så här himla bra. Det kommer att ta ett tag innan jag smälter det här. Det är en fantastiskt härlig känsla, men det är ändå lite jobbigt när han är en favoriterna. Han var jättefin och bara stack ju. Jag gjorde ingenting utan satt bara och tänkte att han skulle hålla ordning på benen över upploppet, sade Sandra Eriksson till Kanal 75.

På Solvalla kördes fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Han missade en plats i Kungapokalen efter att ha varit fyra i uttagningsloppet. Men knappt två veckor senare tog Mister Hercules (e. Trixton) revansch. Från ledningen var hingsten bäst i loppet för fyraåriga hingstar och valacker.

Örjan Kihlström satt i vanlig ordning i sulkyn bakom Daniel Redéns adept som tog hem finalen av Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker under fjolåret.

Ekipaget övertog ledningen upp halvvarvspasseringen som gick efter 1.10,9. Efter att ha öppnat första kilometern efter 1.14,8 vann Mister Hercules säkert på 1.13,8a/2140 meter.

Hästens nionde seger i den 13:e starten var därmed ett faktum.

– Det var jättekul att han fick skina på det här sättet. Han spelade med öronen som han kan göra när han är på bra humör. Det såg bra ut. Han fick bestämma och det såg lite snärtigare ut. Jag kanske träffade formen ett lopp för sent, men det är så att vara tränare. Det är svårt att planera så långt fram, men det är klart att man vill att han är en av de tolv i Derbyt i höst. Samtidigt var det här ett stort lopp att vinna och vi är jättenöjda, sade Daniel Redén till Kanal 75.

L.Q.Widde (e. B.W.Modde) är fortsatt obesegrad efter sju framträdanden på tävlingsbanan. Med sin tränare Jörgen Westholm i sulkyn fick den sexårige valacken en bra start från tillägg och man kunde överta ledningen redan i första sväng.

Sedan var det spel mot ett mål. L.Q.Widde stegade på i ensamt majestät loppet igenom och öppnade första kilometern efter 1.25,1.

Han vann slutligen med många längders marginal ned till konkurrenterna och segertiden för L.Q.Widde klockades till 1.24,9/1660 meter. 

– Jag måste faktiskt säga att han är bra. Han är inte så enkel och kräver mycket tålamod, men han ger väldigt mycket tillbaka också. Jag brukar inte vara nervös när mina passhästar tävlar, men jag är delägare i honom och familjen och många vänner är intresserade och följer honom. Alla vill veta hur det går för Widde därför blir jag faktiskt nervös när han tävlar. Hästen är jättespeciell på många sätt. Det var inte säkert att han skulle komma tillbaka från sin tuffa skada, sade Heidi Jääskeläinen, skötare och delägare till L.Q.Widde till Kanal 75.

I övrigt…

… Örjan Kihlström fick chansen bakom Mattias Djuse-tränade Carl Halbak (e. Orlando Vici) och efter ett lopp i mestadels tredje utvändigt var valacken bäst den sista biten. Ekipaget attackerade via tredjespår 500 meter från mål och avgjorde säkert på 1.14,9a/2140 meter. Hästen noterades därmed för karriärens andra seger i den fjärde starten.

… Claes Sjöström-tränade Breeze (e. Broad Bahn) var obesegrad felfri med fyra segrar på åtta starter inför onsdagens uppgift i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston. Där var ytterligare en seger ett faktum.

Breeze svepte till ledningen på sista bortre långsidan och vann säkert på 1.15,4a/2140 meter. Förstapriset på 300.000 kronor innebär att Breeze nu tjänat över en halv miljon kronor på karriärens nio starter.

… I Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston var Jerry Riordan-tränade Globalizer (e. Bold Eagle) bäst. Fjolårets vinnare av korta E3 vandrade först utvändigt sista varvet, men det var ingenting som bekymrade henne.

Tillsammans med Stefan Persson i sulkyn kopplade man segergreppet in på upploppet för att sedan gå undan och vinna med säker marginal på 1.14,8a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln