ANNONS

R.K.Star vann tillsammans med André Bood

Björn Goops R.K.Star (e. Nuncio) vann tillsammans med André Bood i sulkyn.

Publicerad:

Valacken vann solklart på tiden 1.14,4a/2140 meter i det nionde loppet på Färjestads travbana på måndagen. Det blev seger med 1.5 längd för R.K.Star som ägs av Stall Nokagees - Easy, och är uppfödd av Ryka Invest AB, Eskilstuna. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, var värt 30 000 kronor.

Den femåriga valacken hade före dagens lopp vunnit fyra lopp på 19 starter och har med dagens seger vunnit 357 500 kronor (med segerprocent på 25 och platsprocent på 50).

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Edler (tvåa), Famous Photo L.A. (trea), Mr Kindic (fyra), Bowling Orlando (femma) och Loke Lovebite (sexa).

Famous Photo L.A., med Jakob Smith i sulkyn, galopperade under loppet och Fiber Shot för Julia Nilsson och Zolatin som kördes av Peter Zadel blev diskvalificerade för galopp.

La Coquette Zon ströks före start.

ANNONS

Startlista

Färjestad , Lopp 9

Värmlands Folkblads Amerikaresa, Final II • 2140 m • Autostart
Förstapris: 30 000 kr
Värmlands Folkblads Amerikaresa, Final II 3-åriga och äldre 100.000 - 365.000 kr, körda av B- eller K- licensinnehavare anställd av A/B-tränare. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 060617 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 30.000-15.000-10.000-6.800-5.900-5.000-3.000-3.000 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 84.700 kr. Hederspris till segrande hästs ägare och körsven.