Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oliver Schermer tog första segern i tolfte starten

Oliver Schermer (e. Southwind Frank) tog karriärens första seger tillsammans med Gustav Johansson.

Publicerad:

Hingsten vann på 1.15,7/2140 meter i det fjärde loppet på Kalmars travbana på lördagen. Marginalen ned till tvåan Omari Boko blev en halv längd för Oliver Schermer som ägs av Olsson Tord, Malmö, och är uppfödd av Hoetmer G.J., Nederländerna. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 40 000 kronor.

Den treåriga hingsten hade före dagens lopp startat elva gånger och inte vunnit. Jerry Riordans häst har fram till nu sprungit ihop 140 400 kronor (med segerprocent på 8 och platsprocent på 33).

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Omari Boko (tvåa), Lorenza Nownow (trea), Brigo (fyra), Bill Woodland (femma) och M.T.Unforgiven (sexa).

Somebodyneedsyou, med Ken Ecce i sulkyn, galopperade under loppet och Konnässör för Victor Rosleff blev diskvalificerad för galopp.

ANNONS

Startlista

Kalmar , Lopp 4

Treåringsserien (Försök 4 av 7 - Final 22/11) • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 40 000 kr
Treåringsserien (Försök 4 av 7 - Final 22/11) 3-åriga högst 125.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 060727 eller tidigare. 2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 50.001 kr Pris: 40.000-20.000-15.000-10.500-7.000-5.500-5.000-5.000 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 118.500 kr. Hederspris till segrande hästs ägare, körsven och hästskötare.