ANNONS

Dart Kronos vann glasklar seger i andra starten

Dart Kronos (e. Father Patrick) besegrade konkurrenterna tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner.

Publicerad:

Valacken vann med stor segermarginal på 1.14,4a/2140 meter i det andra loppet på Kalmars travbana på söndagen. Avståndet ned till tvåan Monte Carlo blev 3 längder för Dart Kronos ägd av Leif Bergwall AB, Glumslöv, och uppfödd av Allev. Kronos S.R.L. Soc Agr, Italien. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 40 000 kronor.

Den treåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit det enda lopp den startat. Hittills i karriären har Johan Untersteiners häst kört ihop 75 000 kronor (med segerprocent på 100 och platsprocent på 100).

Monte Carlo blev tvåa, Ytowns Gigolo trea, Brilliant Minds fyra, Qillerbee femma och So Much A Lady sexa.

Conungen T.T., för Fredrik Persson, och Booster Broline, med Christoffer Eriksson i sulkyn, galopperade under loppet.

Jebo Smart och Jalka ströks före start.

ANNONS

Startlista

Kalmar , Lopp 2

Svensk Travsports Unghästserie - Treåringar (Treåringsserien - Försök 5 av 10 - Final 11/11) • 2140 m • Autostart
Förstapris: 40 000 kr
Svensk Travsports Unghästserie - Treåringar (Treåringsserien - Försök 5 av 10 - Final 11/11) 3-åriga svenska högst 75.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 040626 eller tidigare. Ej häst med begränsade rättigheter. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 40.000-20.000-15.000-10.500-7.000-5.500-5.000-5.000 kr (8 priser). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Svensk Travsports hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och uppfödare.