Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Catch The Hook vann Mäster Gustafs Pokal

I går kördes försök och final i Mäster Gustafs Pokal på Bodentravet. Segern gick till Umåker och Catch The Hook, en häst som verkligen hittat rätt på sistone.
– Det här loppet har man velat vinna i många år, säger ägaren och tränaren Mattias Berglund.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

De två försöken vanns av Strong Caviar (e. S.J.’s Caviar) och Raven (e. Bold Eagle) och bakom den senare gick Catch The Hook (e. Pojke Kronos) vidare som trea.

I finalen spetsade Catch The Hook från springspår medan favoriten Raven galopperade in i första kurvan. Efter 1.18,2 på varvet hade Umåkerhästen gott om krafter kvar och stack undan till en lekande lätt seger på tiden 1.14,9/1640 meter.

“Kom in på ett bananskal”

I försöket kördes Catch The Hook av Krister Söderholm, men när denne hade en annan styrning i finalen fick Jens Eriksson chansen.

– Jag kom in på ett bananskal, men jag har kört honom ett par gånger innan så jag känner hästen, säger Eriksson i Bodentravets vinnarcirkel.

– Vi fick styra och ställa precis som vi ville. Det var bara körning sista 600. Då var han frisk på bettet och ville bara iväg runt slutsvängen.

Värd att vänta på

Femårige Catch The Hook var segerlös i sina 34 första starter, men vann sedan just i Boden i somras. Nu kom den andra segern och den var värd hela 100.000 kronor. Hästen ägs av Mattias Berglund och Maria Sjöberg.

– Det har gått otroligt bra nu. Man ser att det kommer mer och mer för honom. Vi vet att det är en bra häst och att få vinna loppet vi har siktat på var extra kul, säger Berglund, som också tränar Catch The Hook, i vinnarcirkeln.

Alla resultat från tävlingarna i Boden hittar du i Travrondens tävlingscenter.