Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinnare till Souloy: "Inte mitt initiativ"

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Shogun D.K. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Franske tränaren Fabrice Souloy har fått in en danskfödd valack i träning, detta rapporterar travservice.dk.

Publicerad:

Det är sjuårige Shogun D.K. (e. Gentle Star) som flyttat till Frankrike och Fabrice Souloy. Hästen har under större delen av tävlingskarriären tränats av Jägersros Mikael Pilenberg som också är delägare i hästen.
– Vi är fyra stycken på honom, berättar han.

Flytten kan ses som kontroversiell med tanke på kobolthärvan med Souloy, hur ser du på det?
– Jag har inte så mycket att säga till om egentligen eftersom jag inte äger honom helt själv. Det är inte på mitt initiativ och jag får rätta mig efter det. Samtidigt vill jag inte sälja min del eftersom jag tror på honom.
Är tanken att han ska återvända till Sverige sedan?
– Det hoppas jag ju, men vi får se hur han fungerar där nere. Förhoppningen är givetvis att han ska tävla bra där nere. Jag har vunnit såväl V75- som V86-lopp under mina första år som proffstränare utan att få in en häst i träning så då får man hoppas att de befintliga hästarna man har är framgångsrika och att Shogun D.K. springer in pengar där nere så ägare kan fortsätta att investera.


Shogun D.K. har totalt gjort 52 starter (13-7-4) och tjänat 820.072 kronor. I början av 2016 vann hästen försök i bronsdivisionen och det är hans hittills främsta merit.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.