Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare: "Räcker våra regler?"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
"I dag finns det en uppsjö av intressen mellan kuskar och tränare. Till exempel Djuse-familjen", skriver Bo Thorin. Här yngsta brodern Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det finns i dag två saker som är icke tillåtna. Tränare ock kusk får inte spela i lopp där de deltar. Och om en tränare har en ägenägd häst i lopp av två måste han köra sin egen häst. Men räcker det ?

Av: Bo Thorin
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

I dag finns det en uppsjö av intressen mellan kuskar och tränare. Till exempel Djuse-familjen. Ska två bröder, Magnus och Mats, få köra i samma lopp? Ska dessa bröder få köra mot sin egen bror Mattias som är egen tränare? Eller den fjärde brodern Martin som är försteman i Daniel Redéns stall? 

Det finns ett antal relationer som är osäkra faktorer för spelsäkerhet inom travet i dag.

  • Ska Mats och Magnus få köra i samma lopp? Nej.
  • Ska Mats och Magnus kunna välja att köra åt någon annan om Mattias har en häst i loppet? Nej

Jag vet att om man frågar dem så är svaret att man kör sin egen häst, men ur spelsäkerhet sett är det inget man kan garantera.

I detta system med catchdrivers, där man snällt släpper till favoriten om den körs av en annan catchdriver, är rent förödande för sporten. Det är oftast de tränare som kör själva som är offensiva mot andra.

– Bo Thorin

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Bo Thorin

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.