Insändare: "Är det så här det var tänkt?"
I utkanten av debatten om de låga utdelningarna på V75 har det organiserade andelsspelandet nämnts som en pådrivande faktor. Lite off topic vill jag i det sammanhanget ta upp frågeställningen om ATG blivit en arena för privata initiativ, där olika lycksökare ogenerat gör stora vinster under ATG:s täckmantel – detta innan loppen ens körts?
Insändare i Travronden
Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.
Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.
Förvisso hittar en och annan kreatör rätt rad som kan ge god utdelning, och dessutom är det marknaden som bestämmer om de lyckas fullteckna sina bolag, men ändå: Var det så här ATG hade tänkt att deras andelsspel ska fungera?
En andra fråga: Är det beskattningsbar inkomst att dra in tusentals kronor vecka efter vecka som bolagsskapare, och har ATG redovisningsskyldighet till Skatteverket om denna näringsverksamhet som man bereder plats för?
När man en orm vid sin barn?
Ett exempel från den här veckan, säkerligen inte det värsta: Tio andelar bjuds ut av en spelprofil på ett andelsspel till ett pris av 2.000 kronor. Systemet är på 36.036 rader till en kostnad av 18.018 kronor, vilket innebär att närmare 2.000 kronor (en andel i det här fallet) slinker ner i systemskaparens fickor. Allt med ATG:s goda minne, då det finns tillgängligt på spelbolagets hemsida. Det känns som om man i det här fallet "när en orm vid sin barm".
– Andelsvägraren
Ämnen i artikeln
Så jobbar Travronden med journalistik
Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.